Giro 2022: Dit is de speciale roze Canyon-tijdritfiets van Mathieu van der Poel
foto: Alpecin-Fenix en Mr. Pinko
zaterdag 7 mei 2022 om 10:09

Giro 2022: Dit is de speciale roze Canyon-tijdritfiets van Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel en Alpecin-Fenix hebben op Instagram de tijdritfiets van de Nederlander bekendgemaakt. De Rosa Speedmax CFR TT is de Canyon-fiets in kwestie. Van der Poel zal met deze fiets vandaag zijn roze trui verdedigen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De renner van Alpecin-Fenix komt vandaag in actie om 16.55 uur, natuurlijk als de laatste renner. Het kader van de speciale tijdritfiets van Van der Poel is helemaal roze, wat perfect zal aansluiten bij zijn roze leiderstrui. “Waarschijnlijk is dit de post waarop jullie allemaal zaten te wachten. Dit is de Pink Panther van Alpecin-Fenix en Canyon “, lezen we op de sociale media van de Belgische ploeg.

De winnaar van de Ronde van Vlaanderen zal zijn leiderstui verdedigen in de 9,2 kilometer lange tijdrit, die eindigt op de Burchtheuvel (1,3 km aan 4,9%). Van der Poel heeft een voorsprong van vier seconden op Biniam Girmay en zes seconden op Pello Bilbao.

Renners als Magnus Cort en Wilco Kelderman, die een goede tijdrit kunnen neerzetten, staan op acht seconden. Topfavorieten voor de zege vandaag, Tom Dumoulin en João Almeida, volgen op veertien seconden van Van der Poel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.