Dit kan je verdienen wanneer jij het BK Veldrijden juist weet te voorspellen
zondag 15 januari 2023 om 12:00

Dit kan je verdienen wanneer jij het BK Veldrijden juist weet te voorspellen

Ad Komend weekend staat de crosswereld in het teken van de Belgische kampioenschappen veldrijden. Zaterdag is het in Lokeren de beurt aan de vrouwen, zondag strijden de mannen om de nationale titel. Benieuwd wat je kan verdienen wanneer jij de winnaars van de tricolore juist weet te voorspellen? Samen met Bingoal overlopen we de favorieten.

Wie van de grote drie?

Bij de mannen is één ding zeker: zondag klinkt de Brabançonne voor een nieuwe kampioen. Wout van Aert heeft er namelijk voor gekozen om de nationale titelstrijd over te slaan. Hem zien we pas over 14 dagen weer in actie. Dat biedt kansen voor de renners die de afgelopen weken hun meerdere moesten erkennen in de uittredend kampioen.

Teambaas Jurgen Mettepenningen van Pauwels Sauzen-Bingoal was na het zien van het parcours in zijn nopjes. “Dit is een parcours op maat van mijn jongens”, stelde hij vast. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de renners van zijn succesvolle crossformatie tot de voornaamste kanshebbers behoren.

Voornaamste kandidaat om de titel over te nemen lijkt Eli Iserbyt. De West-Vlaming won dit seizoen al acht keer, voor het laatste in Baal op nieuwjaarsdag. Een titel voor Iserbyt levert 2,25 keer de inzet op. Michael Vanthourenhout is een andere renner waarvan veel van wordt verwacht. Een titel van Vanthourenhout levert 2,85 keer de inzet op. Oud-ploeggenoot Laurens Sweeck weet wat het is om de driekleur om zijn schouders te dragen. Hij won de Belgische titel twee jaar geleden al eens in Antwerpen. Hoewel hij zelf de favorietenrol afschuift, behoort hij toch echt tot de voornaamste kanshebbers.

Dat de kans volgens de bookmakers groot is dat de titel naar Pauwels Sauzen-Bingoal gaat, blijkt wel uit de winstkansen voor de overige renners. Mocht Jens Adams voor een stunt weten te zorgen, dan levert dat maar liefst dertig keer de inzet op. Een gokje op Thibau Nys kan helemaal lucratief uitpakken. Hij staat genoteerd aan zestig keer de inzet. Weten zij zondag te verrassen?

Bekijk hier alle quoteringen voor het BK Veldrijden 2023

RIDE Magazine