Dit zijn de voorlopige selecties van Jumbo-Visma voor de grote rondes
foto: Bram Berkien
woensdag 2 januari 2019 om 13:00

Dit zijn de voorlopige selecties van Jumbo-Visma voor de grote rondes

Jumbo-Visma heeft haar gehele jaarplanning voor 2019 rond. Eerder werd al duidelijk dat Primož Roglič voor de eindzege in de Giro d’Italia gaat en dat Steven Kruijswijk op het podium in de Tour de France mikt. George Bennett zal dan weer de kopman zijn in de Vuelta a España.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Na de drukbezochte teampresentatie van Jumbo-Visma op 21 december j.l., is WielerFlits gaan puzzelen om de blauwdruk van de selecties voor de grote rondes compleet te krijgen.

Eerder werd al duidelijk welke acht renners er naar de Ronde van Italië gaan, maar ook de teams voor de Tour en de Vuelta zijn nu al bekend. Er is een kanttekening: tot aan juli zullen Timo Roosen en Mike Teunissen strijden om de plek als lead-out voor Dylan Groenewegen voor de Tour. Wie die interne strijd ‘wint’, mag zich opmaken voor La Grande Boucle. Degene die het aflegt, gaat normaal gezien de sprintaantrekker zijn in de Ronde van Spanje.

flag-it Giro d’Italia-selectie 2019
flag-si Primož Roglič
flag-nl Koen Bouwman
flag-be Laurens De Plus
flag-be Floris De Tier
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Robert Gesink
flag-de Paul Martens
flag-nl Antwan Tolhoek

flag-fr Tour de France-selectie 2019
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nz George Bennett
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-de Tony Martin
flag-si Primož Roglič
flag-nl Timo Roosen/Mike Teunissen

flag-es Vuelta a España-selectie 2019
flag-nz George Bennett
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Lennard Hofstede
flag-nl Taco van der Hoorn
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-us Sepp Kuss
flag-us Neilson Powless
flag-nl Timo Roosen/Mike Teunissen

Dit zijn de voorlopige selecties van Jumbo-Visma voor de grote rondes. Blessures of vormdippen daargelaten, zullen deze renners waarschijnlijk het mooie weer maken in de Giro, de Tour en de Vuelta.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.