Steven Kruijswijk: “Droom van podium in de Tour”

vrijdag 28 december 2018 om 10:07

Als alles volgens plan verloopt zal Steven Kruijswijk als enige kopman namens Jumbo-Visma van start gaan in de Tour de France. Zijn grote doel is eindigen op het podium in Parijs. “Voor mij is het een droom om op het podium te geraken van de Tour of een andere grote ronde. Met wie of hoe maakt mij niet uit. Als ik er maar alles aan doe om het bereiken.”


Kruijswijk hoefde niet mijn zijn vuist op tafel te slaan om het kopmanschap af te dwingen. “De ploeg heeft eerst bekeken wie ze waar wilde inzetten en dat daarna met de renners besproken. Ik denk niet dat het een moeilijk verhaal was geweest als Primoz (Roglic, red.) ook naar de Tour (als kopman, red.) was gegaan. Als je kijkt naar het afgelopen jaar zie je dat we elkaar goed hebben aangevuld. Alleen heeft de ploeg nu gekozen; Primoz naar de Giro en dan kan ik mij mooi richten op de Tour.”

Opnieuw geen klassiekers
Om zich optimaal voor te bereiden op de Tour heeft Kruijswijk besloten de Ardennenklassiekers over te slaan. Afgelopen seizoen stond hij nog aan de start van de Waalse Pijl (63e), maar ook deze koers laat hij komend jaar schieten. “De klassiekers zijn voor mij geen doel en wij hebben daar nu andere jongens voor. Het onderbreekt vaak meer mijn trainingsperiode en zijn voor mij geen meerwaarde.”

Wedstrijdprogramma
flag-es Ruta del Sol
flag-es Ronde van Catalonië
flag-ch Ronde van Romandië
Hoogtestage
flag-fr Critérium du Dauphiné
flag-fr Tour de France
flag-es Vuelta a España

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.