Driedubbel feest Lotte Kopecky op BK baan, Lindsay De Vylder pakt twee keer goud
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 11 november 2023 om 08:53

Driedubbel feest Lotte Kopecky op BK baan, Lindsay De Vylder pakt twee keer goud

Lotte Kopecky was de grote dame van de eerste dag van het BK baanwielrennen in Heusden-Zolder. Nadat ze vroeg op de avond al goud had gewonnen op de scratch, pakte ze later ook nog de nationale titel op de puntenkoers. En dat op haar verjaardag; driedubbel feest dus.

Kopecky was met overmacht de sterkste in de puntenkoers op het BK baan. Door de concurrentie op rondes achterstand te zetten, pakte de wereldkampioene op de weg maar liefst extra 60 punten. De tussensprints waren daardoor van ondergeschikt belang. Kopecky eindigde met 85 punten. Veel meer dan Lani Wittevrongel, die met 28 punten het zilver pakte. Marith Vanhove was derde met 21 punten.

Bij de mannen was Lindsay De Vylder de grote naam. Op het onderdeel puntenkoers greep hij het goud. Zijn score van 62 punten behaalde hij vooral door tussensprints te winnen. Hij versloeg Robbe Ghys, die weliswaar een ronde meer ‘gepakt’ had op De Vylder maar niet verder kwam dan 53 punten. Fabio Van den Bossche was derde met 45 punten.

Als afsluiter van de avond werd de koppelkoers voor mannen verreden. Daar sloegen de nummers 1 en 2 van de puntenkoers, letterlijk, de handen ineen. De Vylder en Ghys waren oppermachtig en wonnen het BK-goud met 61 punten. Het zilver ging naar Noah Vandenbranden en Gianluca Pollefliet (42 punten) en het brons naar Fabio Van den Bossche en Jonas Rickaert (29 punten).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.