Georg Zimmermann nog twee jaar in dienst van Intermarché-Wanty
foto: Cor Vos (archief)
maandag 29 april 2024 om 18:49

Georg Zimmermann nog twee jaar in dienst van Intermarché-Wanty

Georg Zimmermann zal ook in 2025 en 2026 uitkomen voor Intermarché-Wanty. De 26-jarige Duitser heeft zijn aflopende contract bij de Belgische ploeg namelijk met twee jaar verlengd. “Mijn keuze voor Intermarché-Wanty is de juiste voor mijn carrière gebleken”, laat hij weten in een perscommuniqué.

“Binnen deze ploeg wordt veel aandacht geschonken aan jonge renners in ontwikkeling. Op alle vlakken is de professionele werking van de structuur kwaliteitsvol. Maar als ik de belangrijkste factoren in mijn groei van de afgelopen jaren moet benoemen, dan denk ik aan de coaching en planning, die op jaarbasis en minutieuze wijze gebeuren en het op die manier mogelijk maken om ons op elke afspraak optimaal voor te bereiden”, is hij vol lof.

“Het is via deze werkwijze dat ik vorige zomer in het Critérium du Dauphiné mijn eerste WorldTour succes heb kunnen bereiken en andere onvergetelijke momenten heb kunnen beleven. Prestaties als deze hebben mijn status in het peloton veranderd, maar dat was voor mij geen aanzet om mijn carrière een nieuwe wending te geven. Ik voel me simpelweg erg gelukkig bij Intermarché-Wanty en weet dat ik binnen deze omgeving ook de komende jaren het beste uit mezelf zal kunnen blijven halen.”

Progressie
Performance manager Aike Visbeek is zeer enthousiast over Zimmermann. “Georg heeft de kleuren van Intermarché-Wanty al vaak laten schitteren. Ik denk bijvoorbeeld aan vorige zomer, met zijn fantastische ritzege in het Critérium du Dauphiné en zijn tweede plaats in de tiende rit van de Ronde van Frankrijk. Het kunnen afmaken op belangrijke momenten voor de ploeg is bijzonder. Zijn uitstekend seizoensdebuut in Australië bevestigt zijn progressie.”

“Bij Intermarché-Wanty krijgt hij de kans om zijn grote motor in te zetten in kortere etappekoersen en klassiekers op zijn maat, evenals in een vrijbuitersrol in grote rondes. Hij heeft de capaciteiten om een rit te winnen. Vorig jaar was hij er in de Ronde van Frankrijk dichtbij. Dat blijft onze ambitie. Georg is ook altijd paraat om zijn kopmannen bij te staan. Voor al deze redenen zijn we erg verheugd dat hij ervoor gekozen heeft om zijn carrière verder te blijven uitbouwen bij Intermarché-Wanty.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.