Dries De Bondt en Lotte Kopecky toppen deelnemersveld Schaal Sels
Foto: Cor Vos
zaterdag 26 augustus 2023 om 15:05

Dries De Bondt en Lotte Kopecky toppen deelnemersveld Schaal Sels

Dat Lotte Kopecky zondag haar regenboogtrui zal tonen in de Schaal Sels Ladies wisten we al, maar ook de deelnemerslijst van de mannen is intussen raad te plegen. Voormalig Belgisch kampioen en Giroritwinnaar Dries De Bondt is de grootste naam aan de start.

De Schaal Sels gaat, na jaren een UCI 1.1-statuut te hebben gehad, vanaf dit jaar door het leven als een kermiskoers op de nationale kalender. Bij de vrouwen organiseert men voor het eerst een criterium.

Dries De Bondt zal samen met David van der Poel en Lionel Taminiaux de eer van Alpecin-Deceuninck verdedigen. Zij zijn tevens het enige WorldTeam in Merksem. De Bondt won eerder dit jaar nog de Antwerp Port Epic, een andere organisatie van de Karakterkoersen.

ProTeams Bingoal WB en Bolton Equities Black Spoke zijn elk negen man sterk in Merksem, met Guillaume Van Keirsbulck als grootste naam.

Andere opvallende starters: Wessel Krul (Human Powered Health), Timothy Dupont (Tarteletto-Isorex), Thimo Willems en Daan van Sintmaartensdijk (VolkerWessels) en Yentl Vandevelde (TDT-Unibet).

Bekijk hier de volledige deelnemerslijst!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.