Dries De Bondt wint Textielprijs in Vichte na perfect ploegenspel
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 20 september 2022 om 18:02

Dries De Bondt wint Textielprijs in Vichte na perfect ploegenspel

Dries De Bondt heeft vandaag in Vichte de Textielprijs op zijn naam geschreven. De 31-jarige renner van Alpecin-Deceuninck wist in de finale van de kermiskoers af te rekenen met de Brit Ethan Vernon. Die laatste zat vakkundig in de tang bij ploegmaats De Bondt en Sjoerd Bax.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Bondt, Vernon en Bax begonnen met z’n drieën aan de laatste vijftien kilometer van de Textielprijs. De Bondt besloot op een gegeven moment te demarreren en Bax speelde het ploegenspel perfect door Vernon in bedwang te houden. De rappe Brit bleek niet in staat om iets te doen aan het overwicht van Alpecin-Deceuninck.

De Bondt was met andere woorden ribbedebie en kwam met voorsprong als eerste over de finish. Vernon won niet veel later nog wel de sprint voor de tweede plaats, modelploegmaat Bax werd derde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.