Dries De Bondt wint Textielprijs in Vichte na perfect ploegenspel
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 20 september 2022 om 18:02

Dries De Bondt wint Textielprijs in Vichte na perfect ploegenspel

Dries De Bondt heeft vandaag in Vichte de Textielprijs op zijn naam geschreven. De 31-jarige renner van Alpecin-Deceuninck wist in de finale van de kermiskoers af te rekenen met de Brit Ethan Vernon. Die laatste zat vakkundig in de tang bij ploegmaats De Bondt en Sjoerd Bax.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Bondt, Vernon en Bax begonnen met z’n drieën aan de laatste vijftien kilometer van de Textielprijs. De Bondt besloot op een gegeven moment te demarreren en Bax speelde het ploegenspel perfect door Vernon in bedwang te houden. De rappe Brit bleek niet in staat om iets te doen aan het overwicht van Alpecin-Deceuninck.

De Bondt was met andere woorden ribbedebie en kwam met voorsprong als eerste over de finish. Vernon won niet veel later nog wel de sprint voor de tweede plaats, modelploegmaat Bax werd derde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.