Durbridge krijgt vernieuwd contract bij Orica-GreenEdge
maandag 8 oktober 2012 om 10:18

Durbridge krijgt vernieuwd contract bij Orica-GreenEdge

Durbridge

foto: Sirotti

Het Australische talent Luke Durbridge heeft besloten nog een jaartje extra bij Orica-GreenEdge te blijven. Het Australische team had al een verbintenis voor 2013 met de jongeling, maar wil de nationaal kampioen tijdrijden graag langer binnen haar rangen houden, daarom tekende Durbridge ook voor 2014 bij.

Durbridge bewees in zijn eerste profjaar een uitmuntend tijdrijder te zijn. “Het hoogtepunt als neoprof was mijn overwinning in de proloog van het Critérium du Dauphiné, zeker als je ziet wie daar aan de start stonden. Ook ben ik trots door de nationale tijdrittitel te pakken en een heel jaar met de Australische vlag op mijn shirt te hebben mogen rondrijden.”

Maar de honger van de jonge Australiër is nog niet gestild. “Ik mik ook volgend jaar op kleine rittenkoersen. Korte rondjes waar een tijdrit of proloog in te vinden is, liggen me het best. En liever zie ik daarin ook zo weinig mogelijk klimwerk,” vertelde Durbridge nog aan Cyclingnews. Naast de eerder genoemde zeges kon de jongeling al vieren in Circuit de la Sarthe en de Tour du Poitou-Charentes.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.