dinsdag 20 juli 2021 om 17:27

Dylan Groenewegen emotioneel na eerste zege in 2021: “Veel gebeurd in mijn privéleven”

Video Dylan Groenewegen heeft bij WielerFlits emotioneel gereageerd op zijn eerste overwinning van 2021. De kopman van Jumbo-Visma sprintte in Héron naar de ritwinst in de Tour de Wallonie en mocht na afloop de leiderstrui aantrekken. “Het was een heel lastige periode waarbij het fietsen op de tweede plaats is gekomen”, aldus Groenewegen.

“Het is een grote opluchting dat het nu weer lukt”, begint Groenewegen. “Er is veel gebeurd in mijn privéleven, maar we hebben hard gewerkt en het is fijn dat het nu lukt. Het was een heel lastige tijd. Natuurlijk met het ongeluk, maar ook privé met de geboorte van mijn zoontje. Dat gaat nu gelukkig wel goed. Ook het overlijden van mijn opa, dat is nooit leuk. Om dan terug te winnen is wel heel erg fijn.”

Dankbaar
Jumbo-Visma controleerde het peloton in de finale voor de sprinter. “Er was een klein groepje weg, maar de ploeg heeft de controle genomen en ik ben nooit in het gedrang gekomen. Ze deden een super goede lead-out”, beschrijft hij. Daarbij werd hij gegangmaakt door de Nederlands kampioen. “Timo (Roosen, red.) volgde zijn instinct en doet een lead-out uit het boekje. Ik moest het alleen nog afmaken en dat lukte gelukkig.”

“De ploeg is altijd volle bak achter mij blijven staan en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Dat heeft heel erg geholpen”, aldus Groenewegen, die hoopt terug te keren aan de sprinttop. “Ik voel me al sinds de Ronde van België goed in de finales, maar soms moeten de puzzelstukjes in elkaar vallen en vandaag lukte het. Hier ga ik zeker van genieten.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.