Dylan van Baarle: “Dit seizoen wilde ik er snel staan”
zondag 10 maart 2013 om 22:09

Dylan van Baarle: “Dit seizoen wilde ik er snel staan”

Dylan van Baarle

Dylan van Baarle soleert naar de zege in de Dorpenomloop Rucphen – foto: Marcel Koch

Met een bijna negen kilometer lange solotocht won Dylan van Baarle vanmiddag de Dorpenomloop Rucphen (UCI 1.2), De renner van het Rabobank Development Team domineerde de finale waar de Brit Daniel McLay (Lotto-Belisol U23) en de Portugees Fabio Silvestre (Leopard Continental Team) tweede en derde werden.

Terwijl de renners zich organiseerden voor een massasprint, reed Van Baarle op het juiste moment weg uit de voorste groep. Het onstuimige peloton zou hem pas na de finishlijn weer terugzien.

Goede seizoensstart
Een week geleden verschalkte Van Baarle al de tegenstand in de openingswedstrijd van het Nederlandse wegseizoen; de Ster van Zwolle. In de hoofdstad van Overijssel was hij de snelste uit een kopgroep van zeven. “Dit seizoen wilde ik er snel staan. Dat is dus gelukt”, glundert hij na de finish in Sint-Willebrord.

De winnaar van Olympia’s Tour, die naar verluidt al een voor contract tekende bij het voormalige Rabobank, voorspelde vooraf geen massasprint. Zijn predictie bleek juist, al was een solotocht niet het alternatief waar hij direct aan dacht. “Met deze erg koude temperaturen en straffe wind zou het peloton in verschillende groepen uiteengaan, dacht ik. Maar de wedstrijd was niet zo zwaar. We hebben een keer aangevallen met de ploeg. Twee ploeggenoten vielen, waardoor we de poging moesten staken. Maar zij wisten dat ik nog een keer zou aanvallen. Eventjes dacht ik te vroeg te zijn ontsnapt. Maar door super afstopwerk van mijn ploeggenoten slaagde ik in mijn solo.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.