Edvald Boasson Hagen eerste leider in Ronde van Valencia

woensdag 6 februari 2019 om 15:21
Edvald Boasson Hagen eerste leider in Ronde van Valencia

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Edvald Boasson Hagen heeft de openingstijdrit van de Ronde van Valencia gewonnen. Op het 10,2 kilometer lange parcours was de nationaal kampioen tijdrijden van Noorwegen ruim vijf seconden sneller dan Ion Izagirre, die op de tweede plaats eindigde. Tony Martin werd derde. Boasson Hagen is tevens de eerste leider.


Voor Boasson Hagen was het negentig minuten lang nagelbijten voordat zeker was van het dagsucces. De Noor van Dimension Data scherpte even voor half drie de snelste tijd aan door de tijd van Jos van Emden (13m05s) met liefst tien seconden te verbeteren. Daarmee was hij de eerste renner die onder de dertien minuten dook.

Er moesten toen nog ruim dertig renners finishen. De een na de ander kwam tekort om de tijd van Boasson Hagen te verbeteren, waaronder ook erkende specialisten als viervoudig wereldkampioen Tony Martin (op 7s), Nelson Oliveira (op 11s) en Tourwinnaar Geraint Thomas (op 21s). Ion Izagirre kwam nog het dichtst in de buurt van het stel (op 5s).

Boasson Hagen tevens eerste leider
Het was nog even bibberen toen titelverdediger Alejandro Valverde aan de slotklim naar Orihuela begon, maar ook hij kwam niet aan de toptijd van de sterke Noor. Die mocht voor het eerst sinds de Noorse kampioenschappen tijdrijden van 2018 weer eens juichen. Tevens mocht hij na afloop de leiderstrui aantrekken.

Van de favorieten die op voorhand werden getipt voor het eindklassement deden Ion Izagirre (2e), Dylan Teuns (4e) en Alejandro Valverde (8e) de beste zaken. Ook Daniel Martin en Geraint Thomas hielden de schade beperkt. Voor David De la Cruz, Roman Kreuziger en Luis Léon Sanchez zijn de verschillen na de eerste dag aanzienlijker.

Dit artikel delen:

1 Reactie

dubhead 6 februari 2019 om 16:26

Eindelijk de reeds lang beloofde doorbraak, en goed scoren in onze klassiekers?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.