Edward Theuns: “Had me in de sprint graag gemeten met Sagan en Trentin”
foto: Cor Vos
dinsdag 2 april 2019 om 12:13

Edward Theuns: “Had me in de sprint graag gemeten met Sagan en Trentin”

Edward Theuns (27) reed een aanvallende Gent-Wevelgem. Op zeventig kilometer van de finish zette hij samen met Sagan, Trentin en Teunissen een aanval op. Vijftig kilometer verder werden echter ze teruggegrepen door het peloton. “De wind zat verkeerd”, vertelt Theuns na afloop.

Het was balen na afloop van Gent-Wevelgem voor Edward Theuns. Het zag er even naar uit dat hij het met Sagan, Trentin en Teunissen zou uitzingen tot in Wevelgem. Dat was buiten Deceuninck-Quick-Step gerekend. Gilbert en co dichtte het gat op twintig kilometer van de aankomst. “Toen we naar een voorsprong van vijftig seconden uitliepen dacht ik dat we een goede kans maakten om voorop te blijven”, vertelt Theuns. “Jammer genoeg zat de wind op de kop. Ik denk dat ik zeker kans maakte op een podium en ik had zin om me met Sagan en Trentin te meten in de sprint.”

Het werd ook een sprint, maar niet tussen die vier renners. Kristoff trok aan het langste eind in de groepssprint voor Theuns ploegmaat John Degenkolb. Eerder probeerde Stuyven het ook al met een drietal, maar die groep werd onder de vod gegrepen. Trek-Segafredo komt eindelijk boven water. “Het bewijst dat we als ploeg in orde zijn. Soms moeten de puzzelstukken in elkaar vallen en de voorbije weken was dat niet het geval. Hopelijk kunnen we op dit elan voortgaan in de komende koersen”, besluit Edward Theuns.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.