Eerste reacties vanuit het peloton over USADA-rapport
donderdag 11 oktober 2012 om 13:24

Eerste reacties vanuit het peloton over USADA-rapport

Andy Schleck

foto: Sirotti

Na de gitzwarte dag voor de wielersport gisteren, lijkt het peloton voorlopig zijn mond te houden. Sporza verzamelde echter al wel enkele reacties. Zo zei Andy Schleck, die nu onder de hoede rijdt van Johan Bruyneel, het volgende: ”Wat nu met Bruyneel gebeurt, is zijn zaak.”

De jongste Schleck-telg gaat verder: ”Ik heb nog een contract voor twee jaar bij RadioShack en dat doe ik uit. En het gaat om feiten van voor zijn periode in onze ploeg. We hoeven niet te weten wat er gebeurd is in het verleden.”

Ook ex-Olympisch kampioen Samuel Sanchez reageerde, al dan niet onwetend, op de berichtgeving: ”Iemand is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Lance heeft vele controles onder gaan en is tot op de dag van vandaag bij geen enkele test positief bevonden.”

Een andere opvallende reactie is die van Riccardo Riccò: ”Armstrong was een groot kampioen. Mij heeft hij nooit ontroerd, maar hij was een groot renner. Wat bezielt die mensen toch om ex-renners lastig te vallen?” Saillant detail is dat de Italiaan, beter bekend als Il Cobra, op dit moment een twaalf jarige dopingschorsing uit zit.

Daarnaast reageerden ook landgenoten Stef Clement en Bram de Groot op de dopingperikelen rond Armstrong en Rabobank. Clement via Twitter: ”Nu mijn jeugdhelden allen lijken te zijn gevallen, is het te hopen dat zij geen verdere invloed hebben op mijn toekomstdromen. #Idoitmyway’.”

Bram de Groot zegt in een reactie tegenover de NOS dat hij wel vermoedens had wat betreft doping in de Raboploeg, maar kan niets hard maken: ”Ik heb niet gebruikt. Dat was een keuze. Over anderen heb ik wel vermoedens. Maar ik kan alleen voor mezelf spreken. Je denkt echt wel eens: ‘als ik er ook voor was gegaan dan had ik dit en dit kunnen kopen’. Maar ik heb bewust deze keuze gemaakt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.