EK Baan: Zilver voor Kopecky en De Clercq op koppelkoers
foto: Cor Vos
zondag 14 januari 2024 om 17:58

EK Baan: Zilver voor Kopecky en De Clercq op koppelkoers

Na haar kabinetstukje op de voorlaatste dag van het EK Baanwielrennen in Apeldoorn, heeft Lotte Kopecky op de slotdag van het toernooi nog een medaille gepakt. Samen met Katrijn De Clercq pakt ze de zilveren medaille op de madison.

Er werd flink gevallen in het begin van de koppelkoers. Onder meer de Britse favorieten Elinor Barker en Neah Evans moesten de koers verlaten na zo’n klapper. De Clercq viel ook, maar kon wel verder. Gelukkig ook maar, want het Belgische duo zou flink punten pakken. Kopecky haalde de grootste buit binnen en pakte uit met enkele imposante versnellingen, maar ook De Clercq verzaakte niet.

Omdat het duo een bonusronde nam in het slot van de wedstrijd, verzekerden ze zich van een medaille. De inspanningen bleken niet genoeg om de Franse rensters Valentine Fortin en Marion Borras (50 punten) te verslaan, maar met 41 punten waren Kopecky en De Clercq wel verzekerd van het zilver. Het Nederlandse duo Marit Raaijmakers-Lisa van Belle deed in het eerste deel van de koers een gooi naar goud, maar ze moesten zich uiteindelijk neerliggen bij een vijfde plaats. Met 18 punten eindigden ze tien punten achter de bronzen Italianen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.