EOLO-Kometa heeft selectie van 20 renners rond
foto: Cor Vos
donderdag 26 november 2020 om 12:00

EOLO-Kometa heeft selectie van 20 renners rond

EOLO-Kometa is klaar voor het seizoen 2021. De Italiaanse ploeg van managers Alberto Contador en Ivan Basso heeft vandaag de laatste drie renners gepresenteerd. Lorenzo Fortunato en Luca Wackermann komen over van Vini Zabù-KTM, Francesco Gavazzi maakt de overstap van Androni Giocattoli-Sidermec.

Het geluk is aan de zijde van Fortunato, zo zegt hij zelf. “Ik ben de laatste jaren veel gegroeid bij Vini Zabù. Ik klim goed en kan mijn mannetje staan in de rittenkoersen, maar er is nog ruimte om verder te ontwikkelen. Ik heb er vertrouwen in dat ik dat kan doen bij dit mooie project. Ik hoop ook dat ik de kans krijg om meer in Spanje te koersen”, aldus de 24-jarige Italiaan.

Wackermann heeft een ritzege en de eindwinst in de Tour du Limousin achter zijn naam staan. “Ik ken Ivan Basso al heel lang. Al tijdens Tirreno-Adriatico spraken we over het project waar hij aan werkte en in de Giro kwam er meer ruimte. Ik zei daarom meteen ja. Het is een droom die uitkomt om samen met Ivan en Alberto te werken. Ik kan niet wachten om te beginnen”, vertelt Wackermann.

De 36-jarige Gavazzi is de meest gelouterde nieuwkomer. De routinier, voormalig renner van Lampre, Astana en Southeast komt over van Androni. Gavazzi boekte in zijn lange loopbaan dertien zeges, waarvan de achttiende rit in de Vuelta a España 2011 ongetwijfeld de mooiste was.

“In september sprak Basso mij aan en toonde hij interesse, ondanks mijn leeftijd. Hij gelooft in mij na alles wat ik heb laten zien. Hij wil dat ik mijn ervaring overbreng op de jongeren. Die waardering heeft mij veel motivatie”, zegt Gavazzi.

Selectie EOLO-Kometa voor 2021
flag-it Vincenzo Albanese
flag-gb John Archibald
flag-it Davide Bais
flag-it Manuel Belletti
flag-gb Mark Christian
flag-hu Marton Dina
flag-it Alessandro Fancellu
flag-hu Erik Fetter
flag-it Lorenzo Fortunato
flag-it Mattia Frapporti
flag-es Sergio García
flag-it Francesco Gavazzi
flag-es Arturo Grávalos
flag-it Luca Pacioni
flag-it Edward Ravasi
flag-it Samuele Rivi
flag-es Alejandro Ropero
flag-es Diego Pablo Sevilla
flag-pt Daniel Viegas
flag-it Luca Wackermann

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.