Evans: “Ik zal overal aanvallen”
maandag 9 juli 2012 om 21:10

Evans: “Ik zal overal aanvallen”

foto: Sirotti

Cadel Evans moest vandaag een bittere pil slikken in de negende rit van de Tour de France. De eindwinnaar van de vorige editie van ‘La Grande Boucle’ verloor in de tijdrit veel tijd op zijn belangrijkste rivaal Bradley Wiggins en staat nu in het klassement al op een achterstand van bijna twee minuten. Toch blijft de Australiër strijdlustig.

“De situatie is niet optimaal, maar ik geef het nog niet op. Ik blijf ervoor vechten tot het einde. Ik zal overal aanvallen waar ik kan, in de bergen, maar ook op de plateaus”, aldus Evans tegen Sporza. Helemaal ontevreden over zijn optreden van vandaag was hij overigens niet: “Ik zat toch niet ver van een gepatenteerde tijdrijder als Cancellara. Wiggins en Froome hebben gewoon een uitzonderlijke tijdrit gereden.”

Evans ploegleider John Lelangue ziet in tegenstelling tot zijn renner nog geen wolkje aan de lucht. “Dit is geen zware slag. Cadel neemt toch wat tijd op andere renners. We zitten nog altijd op schema. De Alpen en de Pyreneeën komen er nog aan. Sky heeft met Wiggins en Froome twee mannen in de top-10, maar wij hebben dat met Evans en Van Garderen ook.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.