Fabio Aru: “Contador is de verdiende eindwinnaar”
Foto: Sirotti
zondag 31 mei 2015 om 08:44

Fabio Aru: “Contador is de verdiende eindwinnaar”

Fabio Aru schreef zaterdag de etappe naar Sestrière op zijn naam. “Dit is mijn tweede overwinning in twee dagen tijd. Ik kan het nog altijd niet geloven”, stelde hij volgens Belga.

“‘Dit zal toch even moeten bezinken. Ik ken de streek, Sestrière is voor mij een beetje een tweede thuis omdat ik hier vaak train. Er stonden enorm veel fans langs de weg die me aanmoedigden. Dat voelde wel speciaal en gaf me kracht.”

Op de Finestre sprong zijn ploegmaat Mikel Landa weg. “Ik had toen even een moeilijk moment”, geeft Aru toe. “Maar Alberto Contador ook. Toen ik daarna bij hem wegreed, heb ik er nooit aan gedacht dat ik nog de roze trui zou grijpen. Hij is een groot kampioen en verdiende winnaar van deze Giro.”

De Italiaan zal als tweede eindigen in deze Giro. “Ik ben daar tevreden mee. Eind vorige week beleefde ik enkele moeilijke dagen en twee keer heb ik er zelfs aan gedacht om terug naar huis te keren, maar gelukkig heb ik dat niet gedaan.”

“Of ik de Giro ooit kan winnen? Ik heb nog te weinig ervaring en ik zal ook mijn tijdrit moeten verbeteren.”

RIDE Magazine
52 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2015 14:06
Eigenlijk was iedereen knecht in die tijd.
1 juni 2015 14:28
@ibc
Heb hier al vaker aangegeven dat het vroeger niet beter was maar wel veel zwaarder. Van een plastic fiets van amper 7 kg wordt je niet sterker maar eerder gemakzuchtig. Kan je vertellen dat we in de alpen met bepakking mensen voorbij reden en elke dag sterker werden.
Alleen met weerstand bouw je vermogen en wattage op, het waren echt geen oermensen 60 jaar geleden maar ze werden het wel. Wij reden met 6 pion 12/26 waarschijnlijk want voor 28 was het gat te groot, voor 52/42. Kan je vertellen dat alpe d'huez een peuleschil was zonder bagage. Jammer dat velen hier denken dat je eerst prof moet zijn voor je een berg op kan.
Oefening baart kunst, nogmaals bedankt voor je link.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.