Felipe Orts kiest voor weekendje Japan en achtdaagse Belgische kersttrip
©Photopress.be
dinsdag 11 december 2018 om 10:10

Felipe Orts kiest voor weekendje Japan en achtdaagse Belgische kersttrip

Felipe Orts, de Spaanse nummer één in het veld, rijdt volgend weekend twee wedstrijden in Japan. Daarna rijdt hij vijf Belgische wedstrijden in acht dagen tijd. In Spanje staat de komende weken immers maar één crossje op de agenda, zaterdag aan de Costa Brava.

Op de kalender stond zondag nog een wedstrijd voor de Copa de Espana op de agenda, maar de organisatoren krijgen het financiële plaatje niet rond, zodat de cross wordt geannuleerd. Dat werd ons gisteren bevestigd door organisator Amadeo Olmos. Rest alleen nog een UCI-wedstrijd op zaterdag in Xativa. Daarna is het wachten tot het nationaal kampioenschap op 13 januari.

Een ideaal moment om andere oorden op te zoeken, vindt Felipe Orts, eindwinnaar van de Copa de Espana. Dus plande Orts – nummer 16 op de UCI-ranking – een trip naar Japan. Zowel zaterdag als zondag gaat Orts van start in Utsunomiya bij twee cat.2-wedstrijden op de kalender.

Belgische Kerst
Vanuit Japan vliegt Orts niet terug naar Spanje, maar naar België voor een reeks van vijf wedstrijden in acht dagen tijd. Het volledige Belgische kerstprogramma dus. Te beginnen met Namen (WB, 23/12), hierna Heusden-Zolder (WB, 26/12), Loenhout (DVV Trofee, 28/12), Bredene (Brico Cross, 29/12) en tot slot Diegem (Superprestige, 30/12).

De 23-jarige Felipe Orts Lloret verraste ons twee jaar geleden met zilver op het WK U23 in het Luxemburgse Bieles, dat werd gewonnen door Joris Nieuwenhuis. Ondertussen zoekt hij zijn weg tussen de profs, met als uitschieter een achtste plaats in de Wereldbeker in Bern. Orts is – samen met Marcel Meisen, Michael Boros, Tom Pidcock en Steve Chainel –  één van de weinige niet-Belgen of -Nederlanders die een aanvaardbaar niveau haalt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.