Fietswissel nekt Ludvigsson: “Hij had kunnen winnen”
zaterdag 15 februari 2014 om 18:28

Fietswissel nekt Ludvigsson: “Hij had kunnen winnen”

Ludvigsson

foto: Sirotti

Tobias Ludvigsson had voor de tweede keer dit seizoen een rit tegen de klok kunnen winnen, maar een lekke band gooide roet in het eten. De Zweed van Giant-Shimano eindigde uiteindelijk als zesde in de tijdrit van de Tour Med. “Ik ben écht teleurgesteld, want ik voelde me geweldig”, baalt de 22-jarige renner op de website van zijn ploeg.

“De fiets voelde super en ik had een erg goed ritme te pakken”, zegt Ludvigsson. Op het eerste tussenpunt klokte hij de tweede tijd. Met nog 7 kilometer te gaan, ging het echter mis. “Ik ging in de afdaling te snel in een van de bochten en raakte iets. Ik slaagde er nog in om overeind te blijven, maar mijn band was meteen lek. Het is na een fietswissel dan moeilijk om weer in het ritme te komen, maar dat is koers.”

Ook ploegleider Marc Reef baalt van de lekke band. “Het is enorm zonde, want ik denk dat Tobias had kunnen winnen. Na de fietswissel, met nog 7 kilometer te gaan, verloor hij slechts 30 seconden. En dat op een wegfiets. Dat toont aan hoe sterk hij was.” Winnaar Stephen Cummings (BMC) was uiteindelijk 35 seconden sneller op het ruim 18 kilometer lange parcours.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.