Flavio Becca bevestigt vertrek van Brian Nygaard
woensdag 7 september 2011 om 08:33

Flavio Becca bevestigt vertrek van Brian Nygaard

Tegenover het Luxemburgse RTL heeft Flavio Becca, eigenaar van het huidige Leopard-Trek dat volgend jaar de krachten bundelt met Team RadioShack, bevestigd dat er in de nieuwe ploeg geen plaats meer is voor Brian Nygaard. Nygaard richtte het team vorig jaar samen met Kim Andersen op, maar stapt nu wellicht over naar GreenEdge, waar hij perschef kan worden. Binnen RadioShack-Nissan-trek zal hij als teammanager opgevolgd worden door Johan Bruyneel.

Verder benadrukt Becca, hoewel het er alles van weg heeft dat Leopard-Trek en RadioShack eigenlijk gewoon fuseren, dat het niet om een echte fusie gaat. “Het bedrijf Leopard blijft de licentie behouden, en onze basis blijft in Luxemburg. Afgezien van de twee nieuwe sponsors, RadioShack en Nissan, is er niets Amerikaans aan deze ploeg.”

“We wisten dat CSE Pro Cycling LLC (het bedrijf achter Team RadioShack, red.) geen nieuwe licentie zou aanvragen voor volgend seizoen. Daardoor zagen we de kans om nieuwe geldschieters aan boord te nemen om een sterker team te worden”, aldus Becca, die nu nog de belangrijkste geldschieter is van Leopard maar volgend jaar naar verluidt de helft minder zal investeren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.