Giro 2024: VTM zendt zes etappes uit met commentaar van Michel Wuyts en Jan Bakelants
foto: Cor Vos
zondag 5 mei 2024 om 12:48

Giro 2024: VTM zendt zes etappes uit met commentaar van Michel Wuyts en Jan Bakelants

Belgische wielerfans kunnen meerdere etappes van de Giro d’Italia ook bekijken op tv-zender VTM. De grootste commerciële zender van Vlaanderen heeft een sublicentie in handen waarmee het zes etappes mag uitzenden. Het commentaar is van Michel Wuyts en oud-wielrenner Jan Bakelants.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De uitzendrechten van de Giro d’Italia zijn in Nederland exclusief in handen van Discovery, dat de beelden uitzendt op sportzender Eurosport. Voor België heeft Discovery een sublicentie verstrekt aan VTM, dat daardoor een zestal etappes gedeeltelijk mag uitzenden. De zender heeft gekozen voor de eerste vier etappes, de eerste individuele tijdrit op 10 mei en de laatste bergetappe van de Giro.

Om de andere bergetappes te zien, moeten Belgische wielerfans – of Nederlandse kijkers die VTM in hun tv-pakket hebben – wel inschakelen bij Eurosport of de online kanalen van Eurosport.nl of Discovery+.

Welke Giro-etappes zijn live te zien bij VTM?

  • 4 mei, Etappe 1 (heuvelrit naar Turijn)
  • 5 mei, Etappe 2 (bergrit naar Oropa)
  • 6 mei, Etappe 3 (vlakke rit naar Fossano)
  • 7 mei, Etappe 4 (vlakke rit naar Andora)
  • 10 mei, Etappe 6 (individuele tijdrit)
  • 25 mei, Etappe 20 (bergrit naar Bassano del Grappa)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.