Geëmotioneerde Ganna glundert na zege in Desenzano del Garda: “Dit meer voelt als een tweede thuis”
foto: Cor Vos
zaterdag 18 mei 2024 om 17:32

Geëmotioneerde Ganna glundert na zege in Desenzano del Garda: “Dit meer voelt als een tweede thuis”

De tweede keer was het dan wél raak voor de ijzersterke Filippo Ganna. In de eerste tijdrit moest Pippo de winst nog laten aan Pogi, maar in de vlakke chronoproef richting Desenzano del Garda was de man van INEOS Grenadiers wel de sterkste. Ganna vierde zijn zege met een klein vuistje, toen bleek dat Pogacar niet aan zijn tijd zou komen. “Ik heb hierop lange tijd moeten wachten”, aldus het tijdritkanon.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Vandaag heb ik veel geleden”, opent een zuchtende Ganna. “Ik zei het net al tegen Milan, voor hem is het zeventig seconden inspanning leveren en dan weet je of je wint. Ik moest vandaag twee uur wachten. Aan het einde ben ik dan de winnaar… Ja, dat is toch erg emotioneel”, vertelt de Italiaan met tranen in zijn ogen.

“Het duurde even voor ik in eigen land weer eens won. Hier heb ik lang op moeten wachten. Het is extra mooi hier aan het Gardameer. Het is bijna een tweede thuis voor mij”, aldus de man uit Verbania. “Het is ook nog eens fijn om de andere mannen goed te zien finishen. Morgen wordt het een intense dag. Daarna volgt een lastige week, waarin we met het team hard moeten werken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.