Fundación Euskadi presenteert negen aanwinsten, selectie compleet
Mikel Iturria - foto: Cor Vos
vrijdag 25 oktober 2019 om 11:20

Fundación Euskadi presenteert negen aanwinsten, selectie compleet

Fundación Euskadi heeft zijn selectie voor 2020 definitief op papier. De Baskische ploeg – die volgend jaar zal uitkomen op een ProTeam-licentie – heeft zich versterkt met onder meer Rubén Fernandez, Juan José Lobato, Mikel Iturria en Mikel Aristi. Opvallend: Fundación Euskadi neemt vijf renners over van het ter ziele gegane Euskadi Murias.

Het is geen verrassing dat Fernández en Lobato volgend jaar zullen uitkomen voor de Baskische formatie. De 28-jarige Fernández verlaat na vijf seizoen Movistar, om als kopman zijn geluk te beproeven bij Fundación Euskadi. De twee jaar oudere Lobato kwam dit seizoen uit voor Nippo-Vini Fantini-Faizanè.

Het is voor de rappe sprinter in zekere zin een terugkeer op het oude nest, aangezien hij ook één seizoen reed voor Euskaltel-Euskadi. Verder maken ook vijf renners van het inmiddels verdwenen Euskadi-Murias de stap naar de Bakische formatie: de eerder genoemde Iturria, Aristi, Garikoitz Bravo, Mikel Bizkarra en Julen Irizar.

Iturria wist dit jaar vriend en vijand te verrassen in de Vuelta a España, met winst in de elfde etappe naar Urdax. Aristi is dan weer een sterke sprinter die afgelopen seizoen mocht juichen in de Volta a Portugal en de Tour du Limousin. Bravo en Bizkarra blinken vooral uit in het gebergte.

De andere aanwinsten zijn Joan Bou, Antonio Angulo en Iker Ballarin. Die laatste komt over van opleidingsformatie Laboral Kutxa.

foto: Cor Vos

Selectie flag-es Fundación Euskadi voor 2020 
flag-es Mikel Alonso
flag-es Antonio Angulo
flag-es Jokin Aranburu
flag-es Mikel Aristi
flag-es Ibai Azurmendi
flag-es Iker Ballarin
flag-es Mikel Bizkarra
flag-es Joan Bou
flag-es Garikoitz Bravo
flag-es Unai Cuadrado
flag-es Rubén Fernández
flag-es Peio Goikoetxea
flag-es Julen Irizar
flag-es Mikel Iturria
flag-es Txomin Juaristi
flag-es Juan José Lobato
flag-es Diego Lopez
flag-es Gotzon Martin
flag-es Jesus Antonio Soto
flag-by Dzmitry Zhyhunou

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.