Geen Centrumcross in Surhuisterveen deze winter
Mathieu van der Poel won het NK veldrijden 2018 in Surhuisterveen - foto: Orange Pictures - André Weening
vrijdag 28 september 2018 om 10:04

Geen Centrumcross in Surhuisterveen deze winter

De Centrumcross in Surhuisterveen gaat deze winter niet door. Die beslissing heeft de Stichting Wielercomité Surhuisterveen moeten nemen, laat het in een persbericht weten. De oorzaak wordt gelegd bij de diverse internationale competities in het veldrijden.

“De stichting heeft met pijn in het hart besloten dat er geen 23ste editie komt”, is te lezen in het persbericht. De Centrumcross wordt traditioneel verreden in de eerste week van januari, kort na Oud en Nieuw. Vorig seizoen werd het NK verreden in het Friese dorp, waardoor het halverwege januari op de agenda stond.

“De overvolle kalender in de periode tussen kerst en de jaarwisseling speelt de Centrumcross al jaren parten. De internationale competities zijn de oorzaak”, aldus het comité, dat doelt op onder meer de wereldbeker, de Superprestige, de DVV Trofee, de Brico Cross en de Soudal Classics. “Willen we graag doorgaan, dan is de enige optie dat we een plek krijgen in één van die competities.”

Opnieuw NK in Surhuisterveen?
Het comité van Surhuisterveen geeft aan zich bij de KNWU aangemeld te hebben voor de organisatie van de nationale kampioenschappen veldrijden. Dat zal op z’n vroegst voor 2021 zijn. Komende winter is Huijbergen aan de beurt en in 2020 organiseert Rucphen het NK. Voor 2021 is ook Breda in de running.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
29 september 2018 17:31
Eerst waren die soudal en brico crossen niet echt concurrentie. Of wel maar waren ze nog even aantrekkelijk en kwamen er nog subtop belgen over. Zou het komen doordat brico en soudal crossen nu ook op tv zijn?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.