Geen grote rondes voor Cult Energy in 2015
vrijdag 24 oktober 2014 om 11:27

Geen grote rondes voor Cult Energy in 2015

Fabian Wegmann

foto: Sirotti

Cult Energy Pro Cycling zal in zijn eerste jaar geen grote ronde rijden. Dat vertelt ploegleider Luke Roberts aan Cyclingquotes. De Deense formatie maakt in 2015 de overstap van continentaal naar ProContinentaal, maar heeft ondanks de grote namen die het binnenhaalde nog niet de ambitie om direct deel te nemen aan een grote ronde.

Met onder meer Linus Gerdemann, Fabian Wegmann (foto) en Gustav Erik Larsson strikte de ploeg enkele renners met ervaring op het hoogste niveau. Dit betekent niet dat de Denen direct hopen op wildcards voor de grote ronden. Roberts – momenteel actief in de Zesdaagse van Amsterdam – geeft aan dat de ploeg bescheiden begint. “We hebben een conservatief plan voor de ploeg opgesteld. Er zijn geen grote verwachtingen. We gaan voor wedstrijden waarbij het vrijwel zeker is dat we een uitnodiging krijgen en niet direct in het eerste jaar voor de Tour de France.”

Cult Energy hoopt wel deel te mogen nemen aan de Amstel Gold Race. “Met Fabian (Wegmann, red.) hebben we daar een goede renner voor. Hij doet het altijd goed in de Ardennenklassiekers. We zouden graag een paar heuvelklassiekers rijden. Dat is een realistisch doel en we hebben een team dat in staat is om daar een goed resultaat neer te zetten.”

De ploeg wil zich eerst laten zien in kleinere wedstrijden. “Onze belangrijkste focus ligt in Noord -Europa, met maar een paar wedstrijden in Italië en Spanje. Onze kalender zal bestaan uit .HC en .1 wedstrijden in Scandinavië, de Benelux, Frankrijk en Duitsland,” legt hij uit. “We willen eerst groeien en in 2016 klaar te zijn voor een grote ronde. Niet eerder.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.