Gehavende Gilbert met twijfels naar Giro d’Italia
Foto: Sirotti
maandag 4 mei 2015 om 10:45

Gehavende Gilbert met twijfels naar Giro d’Italia

Philippe Gilbert gaat met twijfels naar de Giro. De Belg is nog steeds niet volledig hersteld van zijn val in de Waalse Pijl. “Ik train nog altijd met pijn”, laat Gilbert weten aan Het Nieuwsblad.

Het probleem is een verrekking achteraan de knie. Toch kon hij zondag meedoen aan ‘La Philippe Gilbert’, een toertocht over zijn oude trainingswegen. “Ja, ik kan fietsen. Honderdvijftig kilometer aan een gemiddelde snelheid van dertig kilometer per uur, zoals ik zondag heb gedaan. Geen probleem. Maar dat kan je niet vergelijken met een etappe in de Ronde van Italië, hé. Zodra ik intensief wil fietsen, protesteert mijn lichaam.”

Gilbert blijft desondanks dromen van het dragen van de roze leiderstrui. “Mijn laatste deelname aan de Giro dateert van 2009. Ik won toen een rit, maar droeg de leiderstrui niet, in tegenstelling tot de Vuelta en de Tour. Die roze trui blijft dus een leegte op mijn palmares.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
4 mei 2015 10:58
Ga dan toch niet... Er zal vast wel een ploegmaat zijn waarvoor dit mooi genoeg is om er alles aan te doen hem uit te rijden en de ploeg tot het eind van dienst te zijn. Als Gilbert voelt dat het niet goed gaat kan die zomaar na enkele ritten afstappen 'met het oog op de rest van het jaar'. Kans geven aan iemand anders zou ik zeggen, beetje realistisch blijven.
4 mei 2015 11:10
Waarom ga je dan heen?

Ik zou de voorkeur geven om weer in de ronde van België op te stappen en richting de Tour te werken. Daarna eventueel nog via de Vuelta of Canada naar het WK toewerken.
4 mei 2015 11:16
Beetje vreemd is het wel idd. Niet fit maar toch meedoen, terwijl er wel fitte renners zullen zijn in die ploeg. Vraag me af wat de reden hiervoor is. Misschien is de Giro de enige grote ronde die voor hem gepland is dit jaar...?
4 mei 2015 11:16
Voorsorteren op een vroege opgave? De eerste vijf dagen zijn op steenworp afstand van zijn woonst, ik ben benieuwd of hij het langer dan dat volhoudt. Echt gemotiveerd klinkt hij allerminst.
4 mei 2015 11:20
Denk dat Gilbert gewoon iets te veel te zeggen heeft daar. Ook al zou hij verder geen grote ronde meedoen, wetende dat hij vermoedelijk niet uitrijdt moet je hem gewoon niet opstellen. Maar zal wel één en ander contractueel vaststaan, of hoe gaat dat...
4 mei 2015 11:43
Kansen op de roze trui lijken mij zo wie zo niet erg groot, of hij moet als eerste over de streep komen en BMC de ploegentijdrit winnen. Moet nog zien of hij daadwerkelijk van start gaat, of hij probeert iedereen zand in de ogen te strooien.
4 mei 2015 12:34
Roze trui is zoals hij zelf al meermaals heeft aangehaald hoofddoel voor de rest van zijn carrière samen met Milaan-Sanremo en Ronde van Vlaanderen.
4 mei 2015 15:48
Ik neem aan dat BMC ook Californië rijdt? Pak dan daar een ritzege en neem bv een Drucker die wel vorm heeft mee.
Ik vindt dit soort dingen altijd een beetje een klein beetje minachtend tegenover ten eerste de renners die je niet meeneemt en ten tweede tegenover je kopman "jij bent kopman en in steun krijg je iemand met een gebroken knie. Veel succes!"

Voor de Roze trui hebben ze volgens mij teveel niet-tijdrijders mee; Atapuma, Dillier, Lodewyk, (een hele jonge Zabel en Caruso die ook geen uitgesproken specialist is) en een gehavende Gilbert. Ik zie het niet gebeuren... Helemaal niet als je ziet wat Saxo en Orica meebrengen...
4 mei 2015 16:34
Gilbert zal wel denken laat ik de Giro maar gaan rijden, anders moet hij naar de Tour om te knechten. Knechten is iets dat ik Gilbert nog nooit heb zien doen.
4 mei 2015 18:25
@koos1
Het wk niet gezien?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.