Gesink: “Was ik maar mee gegaan”
zondag 29 juli 2012 om 09:05

Gesink: “Was ik maar mee gegaan”

Gesink, hier samen met Boom vlak voor de wedstrijd (Sirotti)

Robert Gesink was gisteren actief in de Olympische wegwedstrijd. De renner zat mee in de omvangrijke kopgroep en eindigde als 23e. Hij is tevreden.

De Nederlander had niet verwacht dat de kopgroep vooruit zou blijven. “Pas in de laatste kilometers begon ik er echt in te geloven. Dat was ook het moment waarop ik meer naar voren ben gereden om te gaan koersen.”

Alexandre Vinokourov en Rigoberto Uran waren bij de eerste aanvallers in de slotfase. “Achteraf denk je: was ik maar meegegaan. Maar ik zat niet in het wiel,” zo zegt de Rabobankrenner op Nusport, “Ik wilde ook nog even wachten. De eerste drie, vier demarrages zijn vaak losse flodders. Maar ja, toen was het al gedaan. Vinokourov is natuurlijk niet de eerste de beste.”

Gesink reed lang in de aanval en dat heeft hem goed gedaan. “Achteraf ben ik vooral blij dat ik 140 kilometer finale heb gereden. Ik voel me ook goed, maar tijdens de Tour was ik met mijn lichaam aan het klooien. Deze koers is goed geweest richting de Ronde van Spanje.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.