Gianni Vermeersch tweede in natte Antalya-rit: “Dacht lang dat ik het ging kunnen houden”
foto: Cor Vos
vrijdag 21 februari 2020 om 15:34

Gianni Vermeersch tweede in natte Antalya-rit: “Dacht lang dat ik het ging kunnen houden”

Gianni Vermeersch zorgde voor de eerste podiumplaats van deze Tour of Antalya voor Alpecin-Fenix. De 27-jarige coureur sprintte in de kletsnatte straten van Antalya naar de tweede plaats, net achter Giovanni Lonardi van Bardiani-CSF-Faizanè. “Ontgoochelend, hè?”, was de eerste reactie van Vermeersch na de koers.

“Ik moest eigenlijk al van vrij ver aangaan, vanaf 350 meter van de meet”, kijkt Vermeersch tegen WielerFlits terug op zijn sprint. “Ik dacht lang dat ik het ging kunnen houden, maar de laatste tien meter waren er teveel aan.”

Dat het zou regenen was al voorspeld. Precies in de zware heuvelzone halfweg koers kwam het met bakken (en soms ook hagel) naar beneden. Daar werd ook de beslissende move gemaakt door het voorste peloton van een zestigtal renners. In tegenstelling tot Vermeersch en klassementsrenner en debutant Ben Tulett, miste Tim Merlier de slag. De Belgisch kampioen zat in een tweede groep die op enkele minuten over de streep kwam.

‘De technische finale lag mij wel’
Toch was de aankomstzone levensgevaarlijk. Langs de boulevard van Antalya had de organisatie spekgladde stenen en kasseien opgezocht, gevolgd door een reeks smalle bochten. Linke soep in combinatie met de regen. Vermeersch had er geen schrik van. “Die finale lag mij wel, als veldrijder kan ik dat”, zei hij. “Ik had al tegen Alexander Krieger gezegd dat ik mij heel goed voelde, al de hele dag. Hij had een beetje last van de kou, dus hij heeft de sprint aangetrokken voor mij. Maar het was net niet.”

De verregende eindsprint in Antalya – foto: Cor Vos

Vermeersch kan, ondanks dat hij zo dichtbij was, leven met de tweede plaats. “Uiteindelijk is het niet slecht, het is pas mijn tweede wedstrijddag van het seizoen. Ik ben zeker tevreden met de conditie, want in het begin had ik ook al een beetje aanvallend gekoerst. Ik probeerde eerder in de rit mee te gaan met de vlucht”, laat hij weten.

Ben Tulett uitspelen in de bergrit
Bij Alpecin-Fenix zijn in deze Tour of Antalya niet alle ballen op de sprintetappes gericht. Zaterdag wacht in de derde rit een aankomst bergop, en dan krijgt de 18-jarige Tulett de steun van de volledige ploeg. “Absoluut. Hij voelde zich vandaag goed, maar had een beetje last van de kou. Al is dat ook wel normaal. Ik denk dat hij morgen een goede zaak kan doen in het klassement”, kijkt Vermeersch hoopvol vooruit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.