Gilbert: “Ik ben er klaar voor”
zaterdag 2 oktober 2010 om 13:57

Gilbert: “Ik ben er klaar voor”

Een dag voor het Wereldkampioenschap is er nog altijd geen twijfel bij Philippe Gilbert. De kopman van de Belgische delegatie heeft het volste vertrouwen in een succesvolle afloop. “Ik ben er klaar voor”, zei hij tegenover Sporza.

“Mijn conditie zit goed en ik vertrek met veel vertrouwen en motivatie. Na Luik-Bastenaken-Luik heb ik heel mijn jaar op deze ene koers afgestemd. Een klassieker winnen is mooi, maar zo’n regenboogtrui een jaar lang dragen is nog wat anders.”

De Belgische selectie lijkt het tegenovergestelde van de politieke situatie aldaar met acht Vlamingen en slechts één Waal. “Zo had ik het nog niet bekeken. Maar in de sport speelt het niet zo’n grote rol als in de politiek of je Vlaming of Waal bent. We rijden allemaal voor hetzelfde land.”

Ook het peloton lijkt op de hoogte te zijn van Gilbert’s vorm en ambitie. “Het zal moeilijk worden om weg te raken, want ze zullen snel op mijn wiel springen. Als ik probeer om een kloof te slaan, zal ik alles ineens moeten geven. Maar ik kan ook wachten op de sprint, dat is een extra troef.” De rol als topfavoriet lijkt Gilbert niet te hinderen: “Het levert me geen extra stress op dat ik de grote favoriet ben. Al zullen ze me wel speciaal in de gaten houden.”

“De beslissing zal, zoals tijdens de meeste klassiekers, in de laatste tien tot vijftien kilometer vallen. Althans, dat is mijn verwachting. Op het einde van zo’n lange koers kun je op een korte afstand nog grote verschillen maken”, besluit Gilbert.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.