Giro 2020: Hermann Pernsteiner kopman van Bahrain McLaren

Giro 2020: Hermann Pernsteiner kopman van Bahrain McLaren

foto: Cor Vos

Bahrain McLaren schuift Hermann Pernsteiner naar voren als kopman in de Giro d’Italia. De 30-jarige Oostenrijker gaat voor het eerst de Giro rijden, nadat hij vorig jaar vijftiende werd in de Vuelta a España. Daarnaast mikt Bahrain McLaren op etappezeges.

“Ik kijk heel erg uit naar de start van de Giro”, zegt Pernsteiner. “Het is een heel uitdagend parcours en de derde week zou ik wreed willen noemen. Mijn doel is een goed klassement, daarvoor moet ik in de eerste twee weken zo weinig mogelijk tijd verliezen in de tijdritten. Daarna moet ik alles geven in de de bergachtige slotweek.”

De WorldTour-ploeg neemt drie renners mee die al weten wat het is om een rit te winnen in de Giro. Enrico Battaglin, die moet vertrekken, heeft al drie etappezeges op zak. Pello Bilbao wist al twee keer te winnen en Eros Capecchi een keer. Voor Bilbao is dit overigens zijn tweede grote ronde van het jaar, nadat hij eerder al de Tour reed.

De selectie van Bahrain McLaren wordt gecompleteerd door Yukiya Arashiro, Domen Novak, Jan Tratnik en Giro-debutant Mark Padun.

Selectie Bahrain McLaren voor de Giro d’Italia 2020 (3-25 oktober)
flag-jp Yukiya Arashiro
flag-it Enrico Battaglin
flag-es Pello Bilbao
flag-it Eros Capecchi
flag-si Domen Novak
flag-ua Mark Padun
flag-at Hermann Pernsteiner
flag-si Jan Tratnik

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.