Giro 2024: Einde klassementsambities Damiano Caruso na valpartij
Foto: Cor Vos
vrijdag 10 mei 2024 om 11:12

Giro 2024: Einde klassementsambities Damiano Caruso na valpartij

De klassementsdroom van Damiano Caruso is tijdens de Strade Bianche-etappe in de Giro d’Italia duidelijk uit elkaar gespat. De Italiaan kwam in de finale ten val en verloor ruim een kwartier op zijn concurrenten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We wisten dat het een lastige en gecompliceerde dag ging worden, door de wind en het type wegen waar we op koersten”, legt Bahrain Victorious-ploegleider Gorazd Stangelj uit op de sociale media van de ploeg. “Maar we hebben het goed gedaan. Eduardo (Zambanini, red) geraakte in de ontsnapping, maar miste op een haar na de zeven renners die er in de finale vandoor gingen na de Volterra-klim.”

Maar dat was niet het grootste ongeluk van de ploeg. “Voor de laatste gravelsector waren we heel ongelukkig. Onze renners waren aan het opschuiven in het peloton, maar op een bepaald moment geraakten ze wat geplet. Daardoor viel Damiano (Caruso, red). We zijn een kandidaat voor het klassement kwijt. We blijven naar Antonio (Tiberi, red.) kijken. Maar het spreekt voor zich dat dit een grote tegenslag is.”

“Of Damiano helemaal oké is, dat is te vroeg om te zeggen. Hij heeft veel huid verloren, is geblesseerd en gaat een paar lastige dagen tegemoet. Zijn klassementsdroom is helemaal weg. Hij moet nu even resetten voor een paar dagen, want mentaal is dit ook een opdoffer. Daarna willen terugkomen met nieuwe doelen voor hem.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.