Giro 2024: Fabio Jakobsen hard onderuit in massasprint, geen breuken vastgesteld
woensdag 15 mei 2024 om 19:10

Giro 2024: Fabio Jakobsen hard onderuit in massasprint, geen breuken vastgesteld

Update Het is niet de Giro d’Italia van Fabio Jakobsen. In de eerste massasprint waarin hij wilde meedoen om de ereplaatsen, ging de kopman van dsm-firmenich PostNL hard onderuit. Een renner van Intermarché-Wanty kwam in de drukte ten val en nam daarbij Jakobsen mee in zijn val. De Nederlander viel daardoor hard op zijn rug, maar hij heeft niets gebroken.

Op de beelden is te zien hoe Intermarché-Wanty-sprinter Madis Mihkels ingesloten raakt tussen een renner van Cofidis en Astana Qazaqstan. Daarbij komt hij ten val en valt hij naar rechts, precies tegen Jakobsen en zijn ploegmaat Tobias Lund Andresen aan. Jenthe Biermans van Arkéa-B&B Hotels reed nog op hen in en viel ook. Het gebeurt precies langs de hekken, maar Jakobsen lijkt die hekken niet te raken in zijn val.

Hoe erg de schade is bij Jakobsen na zijn valpartij, is nog niet bekend. Hij kon wel op eigen kracht finishen en naar de ploegbus fietsen. (woensdag 15 mei, 16.56 uur)

Update 19.10 uur
dsm-firmenich PostNL heeft laten weten dat Fabio Jakobsen geen breuken heeft opgelopen bij de valpartij in de elfde etappe van de Giro d’Italia. Na zijn crash is hij uit voorzorg nog onderzocht op breuken, maar daar is niets aan het licht gekomen. Wel heeft hij meerdere snij- en schaafwonden.

Of Jakobsen de Giro kan vervolgen, gaat de Nederlandse ploeg nauwlettend in de gaten houden. Naast Jakobsen zijn ook Tobias Lund Andresen en Kevin Vermaerke gevallen in de elfde rit. Ook zij hebben vooral schaafwonden opgelopen. (woensdag 15 mei, 19.10 uur)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.