Giro 2024: Groves en Hermans blikvangers bij Alpecin-Deceuninck, twee debutanten
Kaden Groves is de sprinter van dienst - foto: Cor Vos
woensdag 1 mei 2024 om 11:38

Giro 2024: Groves en Hermans blikvangers bij Alpecin-Deceuninck, twee debutanten

Alpecin-Deceuninck heeft zijn achtkoppige selectie bekendgemaakt voor de komende Giro d’Italia (4-26 mei). Sprinter Kaden Groves en rittenkaper Quinten Hermans zijn de meest in het oog springende namen. Verder maken twee renners voor het eerst hun opwachting in een koers over drie weken.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De twee debutanten zijn Timo Kielich en Fabio Van den Bossche. De twee Belgen hopen een belangrijke rol te vervullen in de sprinttrein van Kaden Groves. Edward Planckaert en Jimmy Janssens zijn de andere sprintschakels. Groves was vorig jaar nog aan het feest in de Giro d’Italia en hoopt ook nu weer de champagne te mogen ontkurken. Alleen: zijn aanloop richting de Ronde van Italië verliep allesbehalve vlekkeloos. Dat kwam vooral door knieproblemen, waar hij inmiddels wel van verlost is.

De Oostenrijker Tobias Bayer, Italiaan Nicola Conci en Belg Quinten Hermans krijgen normaal gesproken een wat meer vrijere rol in de etappes die niet zullen eindigen in een (massa)sprint. Met name Hermans zal toch wel dromen van een eerste ritzege in een grote ronde. De Belg zegevierde dit seizoen voor het eerst in de WorldTour (Ronde van het Baskenland) en dit smaakt ongetwijfeld naar meer.

Alpecin-Deceuninck staat voor zijn tiende opeenvolgende grote ronde. In de voorbije negen rondes konden we telkens een etappe winnen. Dat is ook ons doel voor de komende drie weken. Kaden won al etappes in de Giro en Vuelta en is onze uitgesproken kopman voor de sprintritten. Maar met Quinten Hermans en nog enkele andere renners, kunnen we ook ons mannetje staan in de overige etappes”, laat de ploeg weten op sociale media.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.