Giro 2024: Revelatie Laurence Pithie is debutant en blikvanger bij Groupama-FDJ
foto: Cor Vos
woensdag 1 mei 2024 om 16:13

Giro 2024: Revelatie Laurence Pithie is debutant en blikvanger bij Groupama-FDJ

Groupama-FDJ trekt met een ploeg vol met vrijbuiters naar de Giro d’Italia. Zonder absolute kopman voor het algemeen klassement en zonder sprinter wil de Franse ploeg scoren in Italië. De grootste blikvanger is Laurence Pithie, die na een sterk voorjaar zich mag opmaken voor zijn eerste grote ronde.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De nog maar 21-jarige Pithie verraste dit voorjaar vriend en vijand met onder meer winst in de Cadel Evans Great Ocean Road Race en ereplaatsen in meerdere klassiekers. Zo werd hij zevende in Parijs-Roubaix en achtste in Le Samyn, maar wist hij met zijn manier van koersen nog meer indruk te maken. Een lastige koers overleven kan de Nieuw-Zeelander wel en ook sprinten lukt hem; in Parijs-Nice werd hij een keer tweede en derde.

Pithie wordt ondersteund door onder meer Lewis Askey en Clément Davy. Met Lorenzo Germani en Enzo Paleni heeft Groupama-FDJ nog twee Italianen in de selectie voor de drieweekse ronde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.