‘Giro d’Italia nog steeds serieuze optie voor Wout van Aert’
dinsdag 2 april 2024 om 09:56

‘Giro d’Italia nog steeds serieuze optie voor Wout van Aert’

Het herstel van Wout van Aert verloopt voorspoedig. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de informatie van de Vlaamse krant is de Giro d’Italia nog steeds een ‘serieuze optie’ voor Van Aert.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert kwam hard ten val in Dwars door Vlaanderen. De renner van Visma | Lease a Bike brak daarbij zijn borstbeen, sleutelbeen en zeven ribben, waardoor hij een streep moest zetten door de rest van zijn voorjaar. Momenteel heeft hij echter vooral nog last van de brand- en schaafwonden die hij opliep bij zijn val, schrijft HLN. De pijn van zijn botbreuken zou wat zijn gaan liggen.

Indien de breuken goed blijven helen, de revalidatie verder spoedig verloopt en Van Aert ‘een minimum aan training kan afwerken’, blijft de Giro d’Italia volgens HLN een ‘serieuze optie’. De Ronde van Italië begint op 4 mei met een rit naar Turijn en eindigt 26 mei in Rome.

Groeiscenario 
Van Aert zou dus nog een dikke maand hebben om wedstrijdklaar te geraken, maar in topvorm zal hij sowieso niet aan de start staan. Het is volgens HLN echter de bedoeling dat hij tijdens de ronde groeit, zoals hij dat ook deed tijdens de Tour de France van 2021. Ook toen kende hij (door een blindedarmontsteking) geen ideale aanloop, maar won in het tweede deel van de rittenkoers nog wel drie ritten. Hij was toen de beste in de etappe over de Mont Ventoux, de tijdrit naar Saint-Émilion en de traditionele slotetappe naar Parijs.

Op dit moment is Van Aert niet bezig met een deelname aan de komende Ronde van Frankrijk. Hij wil niet afwijken van zijn geplande voorbereiding op de Olympische Spelen en een hoogtestage, tijdens de Tour, vormt daar een belangrijk onderdeel van.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.