zondag 31 maart 2024 om 11:21

Richard Plugge over ‘veerkrachtige’ Wout van Aert: “Hij kijkt alweer vooruit”

Video Visma | Lease a Bike moet het in de Ronde van Vlaanderen stellen zonder Wout van Aert. De beoogde kopman kwam vier dagen geleden, in Dwars door Vlaanderen, hard ten val en brak daarbij meerdere botten. Een hard gelag voor Van Aert, maar zijn teammanager Richard Plugge liet voorafgaande aan de Ronde van Vlaanderen aan WielerFlits weten dat de Belg nu alweer vooruitkijkt.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Vrijdag ben ik bij hem geweest in het ziekenhuis en gisteren hebben we nog telefonisch contact gehad”, vertelde Plugge. “Hij is inmiddels weer thuis en naar omstandigheden gaat het goed, zoals je dat zegt. Maar het is natuurlijk een vreselijke val geweest.”

Niet alleen fysiek, maar ook mentaal was de val een enorme klap voor Van Aert, bevestigt Plugge. “Alles stond op vandaag en volgende week (Parijs-Roubaix, red.). We moeten nu nieuwe plannen maken, áls hij hersteld heeft. Dat heeft nu de prioriteit. We moeten er met elkaar voor zorgen dat hij goed kan herstellen. Het ziet wel uit dat alles goed gaat komen, maar we moeten wel even herijken.”

“Hij staat te springen”
Van Aert maakt een veerkrachtige indruk, aldus Plugge. “Hij kijkt alweer uit naar het moment dat hij weer kan opstappen en kan trainen voor de volgende wedstrijden. Mentaal zit hij er goed in. Het is aan iedereen dat we dat op het juiste moment doen en op de juiste manier. Hij staat te springen.”

“Of hij de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix al naast zich neer heeft gelegd en vooruitkijkt naar de komende zomer? Zo ver is het ook nog niet. Voorlopig moet hij echt nog herstellen, dat beseft hij zelf ook heel goed. Dat moeten we eerst rustig de kans geven. Daarna kunnen we pas plannen maken. Maar hij wil weer heel graag, dus dat is heel mooi. Zijn veerkracht is een van zijn sterkste punten. Dat gaat hem nog sterker terug laten komen.”

Programma
Over het programma van Van Aert en de plannen daaromtrent kan Plugge nog niet teveel zeggen. “Dat moeten we echt later pas bekijken. Het is net gebeurd, hij is net terug uit het ziekenhuis. We moeten kijken hoelang hij moet herstellen. Daar hebben we nog geen idee van. Daar moeten we echt één, twee weken over laten gaan voordat we daar een planning op kunnen maken. Dat kan op dit moment echt nog niet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.