Greg Van Avermaet: “Denk dat we goed genoeg gewapend zijn voor de klassiekers”
Greg Van Avermaet - foto: Cor Vos
donderdag 10 januari 2019 om 13:01

Greg Van Avermaet: “Denk dat we goed genoeg gewapend zijn voor de klassiekers”

Greg Van Avermaet kijkt met vertrouwen naar het nieuwe wielerseizoen. De Olympisch kampioen van Rio vond na het stoppen van BMC met het Poolse CCC een nieuwe werkgever. Hij zal daardoor het seizoen aanvangen met heel wat nieuwe ploeggenoten. Van Avermaet vertelde aan Sporza desalniettemin te verwachten in de voorjaarsklassiekers weer sterk voor de dag te zullen komen.

“Ik denk dat we goed genoeg gewapend zijn voor de klassiekers”, aldus Van Avermaet. “Er zijn een paar sterke mannen bij de ploeg gekomen, die zich 100 procent zullen inzetten voor mij”, legt hij uit. Onder meer Simon Geschke (Sunweb), Serge Pauwels (Dimension Data), Guillaume Van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert) en Gijs Van Hoecke (LottoNL-Jumbo) maakten de overstap naar de nieuwe WorldTour formatie.

Hij rekent op de loyaliteit van deze nieuwkomers. “Ik heb een aantal renners zelf gevraagd om bij mij in de ploeg te komen rijden. Sommige mannen zaten wat op een zijspoor bij hun ploeg. Dat was dus een mooie geste van mij, waardoor ik wel iets terugverwacht van hen”, geeft hij aan. “Ik hoop dat die renners boven zichzelf uitstijgen. We zullen sowieso met een hechte groep beginnen aan de klassiekers, wat misschien wel een voordeel zal zijn.”

Waar BMC op meerdere paarden kon wedden, ligt bij CCC de druk op de schouders van Van Avermaet. “Ik ben toch wel een beetje trots dat deze ploeg rond mij gebouwd is. Ik voel me daarom ook verantwoordelijk om voor resultaten te zorgen”, geeft hij aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.