Greg Van Avermaet langer bij BMC
foto: Sirotti
zaterdag 30 april 2016 om 07:15

Greg Van Avermaet langer bij BMC

BMC heeft het contract met Greg Van Avermaet opengebroken en verlengd. De Belgische renner zal dus ook na 2016 rijden in het rood-zwarte tenue. Over de lengte van de nieuwe verbintenis doet de ploeg – zoals altijd – geen uitspraken.

Van Avermaet rijdt sinds 2011 voor de Amerikaanse formatie en is door de jaren uitgegroeid tot de klassiekerkopman. In zijn periode bij BMC heeft de Vlaming onder andere Parijs-Tours, een rit in de Tour de France, de Omloop Het Nieuwsblad en Tirreno-Adriatico gewonnen.

“Greg is een belangrijke schakel binnen de ploeg”, zegt manager Jim Ochowicz. “Hij is gegroeid als leider. Dit seizoen is nogal opmerkelijk voor Greg en het team, dus we zijn blij dat we onze samenwerking kunnen verlengen.”

Van Avermaet, die na zijn sleutelbeenbreuk in de Ronde van Vlaanderen binnenkort weer zijn comeback maakt, is blij met de ploeg. “Ik voel dat ik nog iets extra’s in mij heb en dat mijn werk nog niet klaar is bij het team. Ik wil nog een grote klassieker winnen met BMC-shirt om mijn schouders. Dat blijft het doel na 2016”, aldus de 30-jarige coureur.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
30 april 2016 08:39
Ik las ergens dat de teambaas iets zei als: 'het is goed dat het team al weet dat de kopman voor de klassiekers blijft...' Betekent dat dat Gilbert vertrekt?
30 april 2016 10:40
Is al langer een publiek geheim he, dat Gilbert vertrekt.
30 april 2016 10:41
Nee, lijkt me een kort door de bocht redenatie.
30 april 2016 11:14
Reken maar dat Gilbert moet vertrekken. Ze zullen de 'ruzie' tussen de kopmannen beu zijn. En de verkeersruzie zal Gilbert geen goed hebben gedaan binnen de ploeg, vooral nu hij waarschijnlijk ook niet mee kan/mag naar de Giro.
30 april 2016 13:09
Edit redactie: Geen onzin aub. Reageer alleen als je ergens interesse in hebt

Om te reageren moet je ingelogd zijn.