Greg Van Avermaet mist thuis-WK: “Voelde het nieuws zelf ook aankomen”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 6 september 2021 om 19:54

Greg Van Avermaet mist thuis-WK: “Voelde het nieuws zelf ook aankomen”

Geen Greg Van Avermaet op het WK wielrennen in Vlaanderen dit jaar. De olympisch kampioen van Rio de Janeiro mist voor het eerst in veertien jaar (!) het wereldkampioenschap. “Het is toch een enorme ontgoocheling”, reageert de kopman van AG2R Citroën bij Sporza.

“Veertien jaar ben ik erbij en net nu, in eigen land, maak ik geen deel uit van de selectie. Leuk nieuws is dat niet. “Ik hoopte er stiekem nog op, maar voelde het nieuws zelf ook aankomen. Met mijn normale niveau was ik een de van de eersten op het selectieblad”, aldus Van Avermaet over zijn niet-selectie door bondscoach Sven Vanthourenhout.

Onlangs gaf Van Avermaet aan dat hij dacht dat zijn coronavaccinatie invloed heeft op zijn mindere vorm. “Ik ben niet vaak geblesseerd geweest in carrière, de laatste tijd heb ik wel wat met mijn gezondheid gesukkeld. Dat heb je niet in de hand. De laatste dagen begon ik wel beter te koersen, onvoldoende om aan de start te staan helaas”, zegt de 36-jarige coureur. Afgelopen zondag werd hij nog knap achtste in de slotrit van de Benelux Tour op de Vesten in Geraardsbergen.

De acht renners die er wel bij zijn, verdienen hun selectie. Helaas heeft de bondscoach twee anciens zoals ik en Philippe Gilbert moeten ontgoochelen. Ik heb me voorgenomen om de knop zo snel mogelijk om te draaien en een goede Parijs-Roubaix te rijden. Daar wil ik mijn niveau weer halen, want als ik in orde ben, finish ik normaal gezien altijd in de top-5 of de top-10 van een grote koers”, kijkt Van Avermaet vooruit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.