Greg Van Avermaet ontgoocheld: “Het zat erin”
foto: Cor Vos
zaterdag 2 maart 2019 om 18:32

Greg Van Avermaet ontgoocheld: “Het zat erin”

Greg Van Avermaet was na afloop van de Omloop het Nieuwsblad niet tevreden met zijn tweede plaats. “Het zat erin en ik had hier graag gewonnen, dus ben ontgoocheld, ja”, is de reactie van Van Avermaet in het flashinterview na afloop.

“Het verstand zei om Zdenek Stybar te gaan halen, maar de benen zeiden even ‘neen’. Dat is frustrerend. Hij pakte een aantal meter en dan is de vogel gaan vliegen. Ik hoopte nog even dat Alexey Lutsenko het gat kon dichten, want die reed echt sterk: dat lukte niet en ik kon even niet reageren”, vertelt de Belg over het beslissende moment.

Het is logisch dat Van Avermaet even niet mee kon. Vlak daarvoor had hij nog alles moeten geven om een aanval van Tim Wellens te neutraliseren. Van Avermaets doodsteek, volgens hemzelf: “Die aanval doet me inderdaad dood, maar dat is zijn goed recht natuurlijk. Hij rijdt de koers die hij moet rijden. Maar daardoor kwam ik te snel in de wind en ik moest die inspanning iets te lang doortrekken. Daarvan profiteerde Stybar goed. Ik was de snelste van de groep en heb mijn verantwoordelijkheid gepakt.”

Naast de teleurstelling kan de Belg toch ook nog positief terugkijken op de wedstrijd. “De conditie is prima, ik had deze week al goed benen. Het was afwachten hoe het in de koers zou zijn, want Oman en Valencia zijn toch anders”, vertelt hij. “Maar ik ben tevreden met hoe het loopt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.