Groningen en Drenthe hebben start- en aankomstplaatsen WK 2020 gereed
De VAM-berg - Foto: Bart Pijper
vrijdag 27 april 2018 om 17:01

Groningen en Drenthe hebben start- en aankomstplaatsen WK 2020 gereed

De organisatie van het Nederlandse bid voor het WK Wielrennen 2020 heeft de conceptroutes voor de wedstrijden zo goed als rond. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Eind mei zullen deze voorgelegd worden aan de UCI. Emmen, Groningen, Appingedam, Gieten en Veendam zijn aangewezen als startplaatsen. De aankomst ligt voor elke koers getrokken op het TT Circuit in Assen.

Emmen krijgt de start van de wegwedstrijd voor mannen en vrouwen toebedeeld. De mannenwedstrijd wordt ongeveer 270 kilometer lang. Volgens de regels van de UCI wordt de laatste honderd kilometer afgelegd op een lokale ronde van ongeveer twintig kilometer. Hiervoor heeft men het oude, historische TT Circuit op het oog.

De tijdrit zou van start moeten gaan in het centrum van Groningen. De wegwedstrijd voor beloften zou moeten starten in Appingedam. In Veendam kunnen de junioren aan de wegkoers beginnen en in Gieten beginnen de tijdritten voor de jeugdcategorieën.

Betrokkenen schatten de kans dat het WK daadwerkelijk naar Noord-Nederland komt volgens de krant op tachtig procent. Voor het slagen van het project is het noodzakelijk dat de provincies Drenthe en Groningen subsidie verlenen. Beide provincies moeten ongeveer vijf miljoen euro bijdragen. De UCI neemt eind juni een beslissing.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.