Groves houdt geloof in sprintsucces: “Zat laatste 500 meter veel in de wind”
woensdag 15 mei 2024 om 18:12

Groves houdt geloof in sprintsucces: “Zat laatste 500 meter veel in de wind”

Een nieuwe tweede plaats voor Kaden Groves in de Giro d’Italia. Aanvankelijk kwam hij als derde over de streep, maar vanwege de diskwalificatie van Tim Merlier schoof hij een plekje op in de daguitslag. Niet dat dat er veel aan veranderde voor de Australiër van Alpecin-Deceuninck.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Nadat Groves zijn ploeg had bedankt voor het bewezen werk, ging hij in gesprek met Eurosport in op zijn sprint. “Ik was blij dat ik aan sprinten toe kwam. De snelheid lag heel hoog en het was erg hectisch. Ik denk dat het Jasper Stuyven of iemand anders van Lidl-Trek was die me uit het wiel van Jonathan Milan reed. Daardoor zat ik de laatste 500 meter veel in de wind en dat heeft me wel opgebroken. Dat hebben ze goed gedaan.”

Al te lang treuren wil Groves niet om een nieuwe gemiste kans. “Het is natuurlijk teleurstellend om niet te winnen, maar de prestaties zijn goed en ik voel dat ik goed in vorm ben. We houden het hoofd hoog en we zullen vol blijven inzetten op de ritwinst. We geloven dat die nog gaat komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.