Kaden Groves moet meerdere erkennen in Jonathan Milan en Tim Merlier: “Ik mis de perfecte ritten”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 23 mei 2024 om 19:05

Kaden Groves moet meerdere erkennen in Jonathan Milan en Tim Merlier: “Ik mis de perfecte ritten”

Kaden Groves ging de sprint van ver aan in de achttiende etappe van de Giro d’Italia. Dat was exact het plan van de Australiër, maar hij kon niet voorkomen dat Jonathan Milan en de uiteindelijke ritwinnaar Tim Merlier hem nog passeerden. “Ze waren te sterk”, gaf hij na afloop ruiterlijk toe bij Cycling Pro Net.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het team deed heel goed werk”, begon Groves met een compliment voor zijn ploegmaats. “Ik wilde van kop af aan sprinten vandaag en kon mijn sprint goed doen. Maar Tim en Jonathan waren te sterk. Misschien kwam ik wel wat te vroeg op kop, want er stond nog wel wat tegenwind. Maar ja, deze jongens zijn zó snel, dus ik heb geen excuses.”

Eerder deze Giro behaalde Groves ook al twee tweede plaatsen. Hij is er dus al een paar keer dicht bij geweest, maar winnen zat er voorlopig nog niet in. Waar ligt dat aan? “Ik mis de perfecte ritten met behoorlijk wat beklimmingen. Ik ben geen pure sprinter, ik heb net niet die snelheid. Maar ik ben blij met mijn prestaties, alleen niet met het resultaat.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.