Hilaire Van der Schueren: “Backaert tekent dit jaar nog”
vrijdag 28 december 2018 om 08:00

Hilaire Van der Schueren: “Backaert tekent dit jaar nog”

Wanty-Groupe Gobert versus Frederik Backaert. Blijft hij of blijft het niet? Het lijkt stilaan een soap te worden. Hilaire Van der Schueren, sportdirecteur bij het Waalse ProContinentale team is overtuigd dat de Oost-Vlaming zijn contract verlengt. “Morgen of maandag kan hij tekenen”, aldus Van der Schueren.

Eind november vertelde Van der Schueren al aan WielerFlits dat Backaert zeker aan boord zou blijven. “We moeten alleen nog op dezelfde golflengte geraken wat het financiële betreft”, klonk het toen. Maar ondertussen zijn we meer dan twee maanden verder en heeft Frederik Backaert nog steeds zijn contract niet verlengd.

“Ook De Winter komt in orde”
“Het komt dit jaar nog in orde”, vertelt Van der Schueren ons nu. “Morgen of ten laatste maandag kan hij zijn contract komen tekenen. Een nieuwe overeenkomst ligt klaar.” Voor Backaert zou dat in elk geval wenselijk zijn. Als er vóór 1 januari geen contract is, moet bij de UCI immers een speciale aanvraag ingediend worden.

Van der Schueren beweert dat ook Ludwig De Winter (25), die zou overkomen van WB Aqua Protect Veranclassic, nog groen licht krijgt om Wanty-Gobert te vervoegen. “Maar eerst Backaert, die overeenkomst primeert nu.  Dan pas De Winter”, besluit hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.