Hofstede nog twee jaar bij Jumbo-Visma, dat ook Valter, Tratnik en Gloag presenteert
Lennard Hofstede - foto: Cor Vos
maandag 29 augustus 2022 om 10:13

Hofstede nog twee jaar bij Jumbo-Visma, dat ook Valter, Tratnik en Gloag presenteert

Lennard Hofstede koerst ook de komende twee seizoenen bij Jumbo-Visma. Het WorldTeam heeft het contract van de Nederlandse helper verlengd tot eind 2024. Hofstede zat lange tijd in de wachtkamer of hij na dit seizoen langer kon blijven. Jumbo-Visma heeft daarnaast Jan Tratnik (tot eind 2024), Attila Valter en Thomas Gloag (tot eind 2025) gepresenteerd.

Dat voormalig Nederlands kampioen Timo Roosen tot eind 2023 blijft bij Jumbo-Visma, wisten wij begin augustus al te melden. Daar tegenover staat het vertrek van Pascal Eenkhoorn (Lotto Soudal), Mike Teunissen (Intermarché-Wanty-Gobert), Chris Harper (BikeExchange-Jayco), David Dekker (nog niet bekend) en Tom Dumoulin (gestopt).

Drie nieuwkomers
De 32-jarige Jan Tratnik komt over van Bahrain Victorious en tekent voor twee seizoenen. “Ik sluit me aan bij een van de beste ploegen van de wereld en daar ben ik trots op. Het team heeft laten zien dat het renners beter kan maken. Ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen aan de toekomstige successen van de ploeg”, aldus de Sloveen.

Jan Tratnik – foto: Cor Vos

Hongaars kampioen Attila Valter maakt de transfer van Groupama-FDJ en verbindt zich voor drie seizoenen aan Jumbo-Visma. “Ik denk dat deze omgeving voor mij de beste is om me verder te ontwikkelen”, zegt de 24-jarige klimmer. “Jumbo-Visma is een topploeg en begeleidt zijn renners ontzettend goed naar een hoger niveau. De gesprekken met de teamleiding gaven me veel vertrouwen. Hopelijk kan ik de komende jaren groeien naar het beste niveau dat ik in me heb.”

De jongste nieuwkomer is de Brit Tom Gloag. De 20-jarige coureur komt over van Trinity Racing, won onlangs nog een rit in de Tour de l’Avenir en wordt door Merijn Zeeman een ‘prachtig talent’ genoemd. “Dit team heeft laten zien dat ze jonge renners kunnen doorontwikkelen en ik kan niet wachten er onderdeel van te zijn”, vertelt Gloag zelf. “Ik heb nog niet veel ervaring. Daarom wil ik me de komende jaren verdiepen in alle facetten van de wielersport. Daarvoor zit ik bij deze ploeg op de juiste plek.”

Eerder presenteerde Jumbo-Visma ook al Dylan van Baarle en Wilco Kelderman.

Selectie Jumbo-Visma 2023

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.