Honger van Tadej Pogacar nog niet gestild: “Morgen gaan we er weer voor”
foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2024 om 18:18

Honger van Tadej Pogacar nog niet gestild: “Morgen gaan we er weer voor”

Tadej Pogacar beleefde een rustige dag in de Giro d’Italia. De rozetruidrager heeft zijn krachten gespaard met zicht op etappe twintig, waar hij voor de laatste keer voor de ritzege wil gaan. “Wij zijn er als team klaar voor”, aldus Pogacar. 

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Rit negentien was geen zware etappe voor Pogacar, vertelt hij aan Cycling Pro Net. “Het was een gecontroleerde dag. Op het einde regende het wel, dat was jammer. Geraint Thomas kwam ook nog ten val, dat was een raar moment. Ik weet niet wat er gebeurde. Wij hebben dan gewacht op hem, iedereen toonde respect. Hopelijk is hij oké en voelt hij zich morgen weer in orde.”

Dat zal nodig zijn, want Pogacar wil zaterdag een gooi doen naar een zesde ritzege. “We zullen zien of we morgen goede benen hebben”, bleef hij eerst nog wat terughoudend. “Vandaag hebben we krachten gespaard. Morgen zal het zwaar worden, maar we zijn er klaar voor. We gaan ervoor. Vandaag heb ik al heel veel Sloveense vlaggen gezien en morgen zal dat nog meer zijn. Ik ijk ernaar uit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.