Hoogerland: “Misschien nog wel mooier dan groen of bolletjestrui”
maandag 24 juni 2013 om 20:19

Hoogerland: “Misschien nog wel mooier dan groen of bolletjestrui”

Johnny Hoogerland werd gisteren enigszins verrassend maar volledig verdiend de nieuwe kampioen van Nederland. Een dag later heeft de kersverse Nederlands kampioen de tijd gehad om alles te laten bezinken. Aan Omroep Zeeland vertelde hij enorm trots te zijn op zijn kampioenstrui.

“Ik rij een jaar lang als Nederlands kampioen in de rondte. Dat gaat me wel op bepaalde momenten vleugels geven,” denkt Hoogerland. “Ik heb een paar jaar gehad dat het niet echt meezat. Maar ik wil niet zielig doen, ik heb elk jaar mooie uitslagen gereden. Maar er was altijd iets dat tegen zat. Ik hoop nu dat het tot het einde van het seizoen mooi wordt.”

Zaterdag start hij in de Ronde van Frankrijk. “Ik ga naar de Tour en ik weet dat er ongeveer acht ritten zijn die te lastig zijn voor de sprinters. Ook voor Sagan. Dat moeten ritten voor mij zijn. Daar moet ik mijn kans grijpen. In het hooggebergte moet ik niet de illusie hebben om aan te klampen. Ik moet me daar sparen en puur voor een etappeoverwinning gaan.”

De bolletjestrui is geen doel op zich meer. “Ik zou het niet erg vinden om de hele Tour in deze trui te rijden. Ik vind deze trui misschien nog wel mooier dan een groene of een bolletjestrui. Ik wil puur voor die etappe gaan. Als ik dan een bolletjestrui een paar dagen aan mag trekken is dat mooi, maar ik wil echt meestrijden voor een etappe.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.