Inkelaar nieuwe leider in Giro Valle d’Aosta, ritzege voor Fedeli
Kevin Inkelaar - foto: Giro Valle d'Aosta 2018
zaterdag 14 juli 2018 om 17:31

Inkelaar nieuwe leider in Giro Valle d’Aosta, ritzege voor Fedeli

Alessandro Fedeli heeft de derde etappe van de Giro Valle d’Aosta op zijn naam geschreven. De 22-jarige Italiaan kwam solo over de finish in Champoluc, na een rit waarin maar liefst vijf beklimmingen moesten worden getrotseerd. Vadim Pronskiy eindigde op de tweede plaats, Jonas Gregaard was derde. Onze landgenoot Kevin Inkelaar nam de gele leiderstrui over van Matteo Bellia.

De Belg Laurens Huys zette in deze derde rit over 160 kilometer van Antagnod naar Champoluc de eerste serieuze aanval in samen met Marco Negrente en Samuel Mugisha. Dit drietal zag even later nog eens vier renners aansluiten, waaronder Alessandro Fedeli. Nog voor de eerste klim van de dag – de Col de Joux – zetten nog eens negen renners de achtervolging in.

Zestien koplopers
Lorenzo Fortunato maakte als eerste succesvol de oversteek naar de kopgroep, terwijl de andere acht nog voor de beklimming van de Fabiole, de tweede klim van de dag, de aansluiting maakten. Daarmee kwam het aantal koplopers op zestien. Het peloton reed intussen op vijf minuten achterstand in deze bergetappe en begon de marge in te dammen.

Aan de voet van de Col d’Arlaz, de derde klim van de dag, was de voorsprong al meer dan gehalveerd. De hoogtemeters begonnen de kopgroep op te breken, want steeds meer renners moeste lossen. Mugisha versnelde en kreeg Fedeli en Hafetab Weldu aansluiten. Mugisha kon op de volgende klim, de Col Tzecore, niet langer volgen en moest zijn medevluchters laten gaan.

Inkelaar vierde en naar de leiding
Fedeli was de sterkste vooraan en begon solo aan de laatste tien kilometer. De Italiaan hield stand en kwam voldaan over de finish. Kevin Inkelaar eindigde op de vierde plaats in de zware etappe en nam de gele trui over van Matteo Bellia. De Giro Valle d’Aosta eindigt morgen met de vierde etappe over 109,8 kilometer van Breuil naar Cervinia.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
14 juli 2018 17:38
Contador heeft het goed voor elkaar.
14 juli 2018 17:46
De echte U23-toppers uit de Baby Giro mogen hier dan wel ontbreken, maar Inkelaar toont zich toch wel mooi in dit veld.
15 juli 2018 00:54
Alweer mooi voor Nederland. Wat een weelde hebben jullie toch.

Belgen doen het net zoals in de Baby Giro helemaal niet goed.
15 juli 2018 10:08
@Merzbow
De belangrijkste belgische juniors zijn afwezig. En kijk eens naar het jongerenklassement, bij de eerste 12 zitten 4 belgen. Dat is pas weelde!
Knap overigens van Inkelaar. Met nog 1 rit te gaan mag hij dit niet meer uit handen geven.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.