Intermarché-Wanty bindt junior Édouard Claisse (16) nu al aan beloftenploeg
Ter illustratie - foto: Cor Vos
woensdag 17 april 2024 om 19:57

Intermarché-Wanty bindt junior Édouard Claisse (16) nu al aan beloftenploeg

Intermarché-Wanty heeft de talentvolle Édouard Claisse nu al vastgelegd. De nog maar 16-jarige wielrenner uit Wallonië zal zich in 2026 aansluiten bij de continentale opleidingsploeg Wanty-ReUz-Technord. Dat niet alleen, want Claisse zal zijn komende juniorenjaren ook al ondersteund worden door het Belgische WorldTeam.

Claisse is volgens Intermarché-Wanty een van de grootste talenten van België. De afgelopen twee seizoenen bij de nieuwelingen wist hij 40 keer te winnen, ook in prestigieuze jeugdwedstrijden als Tour de l’Ain en de Triptyque Ardennais. De ploeg had hem al langer op de radar, want dit voorjaar was hij al mee op trainingskamp.

“Het was voor mij een logische keuze om mijn samenwerking met Intermarché-Wanty op lange termijn te verlengen”, zegt de jonge coureur. “De structuur ondersteunt me al lange tijd, op vlak van materiaal en sinds anderhalf jaar ook met dagelijkse begeleiding dankzij onder meer mijn trainer Christophe Prémont.”

“Tijdens het trainingskamp van het WorldTeam in januari heb ik bijvoorbeeld veel tijd met Gerben Thijssen doorgebracht en veel van hem kunnen leren. Op gebied van tijdrijden en aerodynamica kan ik met mijn vragen altijd bij Rune Herregodts terecht. […] Ik wil mijn ontwikkeling stap voor stap verderzetten, in de hoop dat ik op een dag mijn droom kan waarmaken en met Intermarché-Wanty aan de Ronde van Frankrijk kan deelnemen”, aldus Claisse.

Eerder legde Intermarché-Wanty ook al Felix Ørn-Kristoff (de halfbroer van Alexander Kristoff) op deze manier vast. Dat is met een reden, volgens performance manager Aike Visbeek: “In februari heeft Claisse aan het trainingskamp van Wanty-ReUz-Technord in Alicante deelgenomen en hij zal regelmatig bij verkenningen of wedstrijden aanwezig zijn. Op deze manier raakt hij vertrouwd met onze organisatie en vervolgt hij zijn leerproces in een familiaal en professioneel kader.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.